Wij van Q sportmassage zijn ervan overtuigd dat naast het bestrijden van een pijnklachten door middel van massage, het zeer belangrijk is om de oorzaak van een pijnklacht te achterhalen.

Pijnlijke spieren zijn vaak het gevolg van een disbalans in het lichaam. Een goed functionerend bewegingsapparaat is een zeer complex systeem die onder invloed staat van veel factoren. Uiteraard zijn er de meest voor de hand liggende factoren zoals overbelasting bij sporten, werk of huishoudelijke taken, maar er zijn ook factoren waar je in eerste instantie niet meteen aan denkt:

  • Een verkeerde houding,
  • Stress op het werk,
  • Verkeerde voeding
  • Verkeerde (sport) techniek/houding
  • Ziekte

Meer dan alleen symptoombestrijding

De juiste oplossing om pijnklachten te laten verdwijnen is door de juiste begeleiding te krijgen en openstaan voor andere behandeltechnieken. Wij gaan dus verder dan alleen symptoombestrijding.

Wij gaan op een professionele en respectvolle manier aan de slag. Wij creëren een vertrouwensband waarbij het belang van de cliënt uiteraard voorop staat.

Dit kan betekenen dat we u naast het geven van een massage ook oefeningen mee geven of een tape aanleggen. Ook is het mogelijk dat we u in contact brengen met een externe specialist zoals een fysiotherapeut, een voedingsconsulent of een hardlooptrainer voor het aanleren van de juiste hardlooptechniek.
Indien gewenst nemen wij contact op met de specialist om een behandelplan te bespreken of op te stellen. Alles is mogelijk!

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat alleen een (sport) arts een diagnose mag stellen. Het kan dus zijn dat wij tijdens het eerste gesprek niet direct gaan behandelen maar vragen om eerste contact op te nemen met uw huisarts.