Er zijn eigenlijk twee manieren van massage. De stimulerende massage ter voorbereiding op de sportactiviteit en de sederende massage om na de wedstrijd de spieren te helpen bij het afvoeren van de stoffen die zorgen voor spierpijn. Sportmassage kent dus twee manieren van massage.

Stimulerende sportmassages

U heeft een belangrijke wedstrijd of u wilt graag op een verantwoorde manier aan sportactiviteiten deelnemen. Om goed voorbereid het veld in te gaan is een stimulerende massage een goed startpunt. De spieren soepel, raken goed doorbloed en warm waardoor u opgeladen het speelveld betreedt.

Sederende sportmassages

Voor de sporter die vol energie en adrenaline na een wedstrijd van het veld komt is het belangrijk om op een goede manier af te koelen. Een cooling down zeg maar. Onderdeel van deze cooling down is een sederende massage. De spieren worden gemasseerd en zo wordt verzuring en blokkaden voorkomen omdat de stoffen op een rustige manier worden afgevoerd. Met de sederende massage zorgen wij ervoor dat u zo min mogelijk last heeft van bijvoorbeeld spierpijn na de sportactiviteit.